Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Çay Ağacı Yağının 14 Kullanım Alanı
13.09.2021

Çay Ağacı Yağının 14 Kullanım Alanı

Çay ağacı yağı, saç ve tırnak sağlığı dâhil olmak üzere birçok farklı amaç için kullanılabilen esansiyel bir yağ türüdür.

 

Bilimsel araştırmalarda keşfedilen yararlarına ek olarak, çay ağacı yağı ucuz ve usulüne uygun biçimde kullanıldığında güvenlidir.

 

Yazının devamında çay ağacı yağının 14 farklı kullanım alanından bahsettik.

 



Çay Ağacı Yağı Nedir?

 

Çay ağacı yağı, Queensland ve Güney Galler, Avustralya'ya özgü küçük bir ağaç olan Melaleuca alternifolia'nın yapraklarından elde edilir.

 

Melaleuca alternifolia çay ağacı olarak bilinse de, bu ağaç yeşil, siyah ve oolong çayı yapmak için kullanılan yaprakları üreten bitki ile karıştırılmamalıdır.

 

Çay ağacı yağı Aborjinler tarafından yüzyıllardır kullanılan geleneksel tedavi yöntemlerinden biridir. Yerli Avustralyalılar, çay ağacı yağını öksürük ve soğuk algınlığını tedavi etmek için solunum yolu ile veya doğrudan cilde uygulayarak kullanırlar.

 

Günümüzde çay ağacı yağı %100 seyreltilmemiş veya "sek" şekilde yaygın olarak bulunabilir. Cilt için tasarlanmış ürünlerde %5-50 arasında değişen seyreltilmiş formları da mevcuttur.

Alldermo Ozonlu Zeytin Yağı 50 ML
Nuxe Bio Organic Besleyici ve Yenileyici Vücut Yağı 100 ML
Bioderma Atoderm Shower Oil 200 ML

 

Çay ağacı yağı, belirli bakterileri, virüsleri ve mantarları öldürdüğü düşünülen terpinen-4-ol da dahil olmak üzere birçok bileşik içerir.

 

Ayrıca, terpinen-4-ol’un mikroplar ve diğer dış etkenlere karşı savaşmaya yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin aktivitesini artırdığı görülmektedir.

 

Çay ağacı yağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde bakterilerin ve mantarın yol açtığı cilt hastalıklarını tedavi etmek, enfeksiyonu önlemek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için kullanılan değerli ve doğal bir ilaçtır.

 

Bu çok yönlü yağın kullanım alanları ve faydaları hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

 

1-El Dezenfektanı Olarak Kullanılabilir

 

Çay ağacı yağı ideal bir el dezenfektanıdır.

 

Araştırmalar, çay ağacı yağının E. coli, S. pneumoniae ve H. influenzae dâhil olmak üzere hastalığa neden olan çeşitli yaygın bakteri ve virüsleri öldürdüğünü göstermiştir.

 

Ayrıca, el sabunlarının test edildiği bir araştırmada, içerisinde çay ağacı yağı bulunan ürünlerin E. coli’ye karşı daha etkili olduğu keşfedilmiştir.

 Çay Ağacı Yağı

Özetle: Ağaç yağını doğal bir el dezenfektanı olarak kullanmak soğuk algınlığı, grip ve diğer hastalıklara yol açan mikropların öldürülmesine yardımcı olabilir

 

2-Böcek Kovucu Olarak Kullanılabilir

 

Çay ağacı yaprağı yağı, böcekleri kovmanıza yardımcı olabilir.

 

Bir araştırmada, çay ağacı yağı uygulanan ineklerin, diğer ineklere kıyasla %61 daha az sinek tarafından rahatsız edildiğini keşfetti. 

 

Ayrıca, bir test tüpü araştırması, çay ağacı yağının, ticari böcek kovucularda en yaygın aktif bileşen olan DEET'e kıyasla daha böcek kovma konusunda daha etkili olduğunu ortaya koydu.

 

Özetle: Çay ağacı yağının böcekleri öldürdüğü ve kovduğu gözlemlenmiştir. Bazı durumlarda en az standart böcek kovucular kadar etkilidir.

 

3-Deodorantlara Doğal Bir Alternatiftir 

 

Çay ağacı yağı antibakteriyel özelliklere sahip olduğundan, terleme sonucunda ortaya çıkan kokuyu önlemeye yardımcı olabilir.

 

Terin kendisi kokusuzdur. Fakat, ter bezlerinin ürettiği salgılar vücudumuzdaki bakteriler ile birleştiğinde, ortaya kötü bir koku çıkabilir.

 

Koltuk altı bölgesinde yüksek yoğunlukta bulunan ter bezleri halk arasında “ter kokusu” olarak bilinen duruma yol açan en büyük nedenlerden biridir. 

 

Çay ağacı yağı bakterileri öldürdüğü için yaygın olarak kullanılan deodorantlara ve antiperspirantlara doğal bir alternatif arayan kişiler tarafından tercih edilebilir.

 Çay Ağacı Yağı

Özetle: Çay ağacı yağı, ter kokusuna yol açan bakterilerle savaşan bileşikleri içerir. Çay ağacı yağını, güvenli ve etkili bir deodorant yapmak için kullanabilirsiniz.

 

4-Küçük Kesikler ve Sıyrıklar için Antiseptik Olarak Kullanılabilir

 

Cildin çatlamasına neden olan yaralanmalar mikropların kan dolaşımınıza girmesini kolaylaştırarak enfeksiyona yol açabilir.





 

Çay ağacı yağı, S. aureus ve açık yaralarda enfeksiyona neden olabilecek diğer bakterileri öldürerek küçük kesikleri ve sıyrıkları tedavi ve dezenfekte etmek için kullanılabilir.

 

Kesikleri veya sıyrıkları tedavi etmek için aşağıdaki adımları izleyin:

 1-Kesiği sabun ve su ile iyice temizleyin

 

 2-Bir damla çay ağacı yağını bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ile karıştırın.

 

 3-Karışımın küçük bir kısmını yaraya uygulayın ve üzerini bir bandajla örtün.

 

 4-Yaranın üzerinde kabuk oluşana kadar bu işlemi günde bir veya iki kez tekrarlayın.

 

Özetle: Çay ağacı yağını hindistan cevizi yağı ile karıştırarak, küçük kesiklerin ve sıyrıkların enfekte olmasını önleyebilirsiniz. 

 

5-Yaraların İyileşme Hızını Arttırır

 

Çay ağacı yağı, kesik ve sıyrıklarda enfeksiyonu önlemenin yanı sıra, yara iyileşme sürecini de hızlandırabilir.

 

Araştırmalar, çay ağacı yağının iltihabı azaltmaya yardımcı olduğunu ve iyileşme süreci için önemli olan beyaz kan hücrelerini uyardığını keşfetmiştir.

 Çay Ağacı Yağı

10 kişi üzerinde yapılan küçük bir araştırmada, normal yara tedavi yöntemlerine çay ağacı yağı eklemenin, bir katılımcı hariç herkeste iyileşme süresinin kısalmasına neden oldu.

 

Her yeni pansuman uygulandığında yara pansumanına birkaç damla çay ağacı yağı damlatılabilir.

 

Özetle: Çay ağacı yağı iltihabı azaltarak ve beyaz kan hücresi aktivitesini artırarak yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir.

 

Gaia Organic Soğuk Sıkım Baobab Yağı 30 ML
Nuxe Bio Organic Besleyici ve Yenileyici Vücut Yağı 100 ML
Bio Oil Natural Cilt Bakım Yağı 60 ML

6-Sivilcelere Karşı Etkilidir

 

Çay ağacı yağı sivilcelere karşı bir hayli etkili olabilir. Çeşitli araştırmalar çay ağacı yağının akne miktarını ve genel akne şiddetini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir 

 

Bir araştırmada, akne lezyonlarına %5 çay ağacı jeli uygulanmasının, lezyon sayısını azaltmada plaseboya göre üç kattan fazla etkili olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca, çay ağacı yağı akne şiddetini azaltmada plaseboya kıyasla yaklaşık altı kat daha etkiliydi. 

 

Başka bir araştırmada, çay ağacı yağının, sivilce tedavisinde yaygın olarak kullanılan benzoil peroksit kadar etkili olduğu keşfedilmiştir.

 

Alternatif olarak, bir damla çay ağacı yağını dokuz damla su ile karıştırarak ve karışımı günde bir veya iki kez pamuklu çubukla etkilenen bölgelere uygulayarak kendi akne solüsyonunuzu yapabilirsiniz.

 

Özetle: Birkaç araştırma çay ağacı yağı içeren jellerin lezyon sayısını ve akne şiddetini azalttığı gözlemlemiştir.

 

7-Tırnak Mantarına Karşı Etkilidir

 

Tırnak mantarı oldukça yaygındır. Sağlık için bir risk teşkil etmese de, göze hoş göründüğü söylenemez. Tırnak mantarına karşı etkili ilaçlar olsa da, bazı kişiler daha doğal bir yaklaşım tercih edebilirler.

 

Çay ağacı yağının, tek başına veya diğer doğal ilaçlarla birlikte kullanıldığında tırnak mantarından kurtulmaya yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

 

Kontrollü bir araştırmada, tırnaklarında mantar olan katılımcılar altı ay boyunca çay ağacı yağı veya antifungal ilaç kullandılar. Araştırmanın sonucunda, iki grubun da %60'ı ayaklarında bulunan mantarın kısmi veya tam olarak ortadan kalktığını belirtti.

  Çay Ağacı Yağı

Birkaç damla çay ağacı yağını tek başına kullanabilir veya eşit miktarda hindistancevizi yağı ile karıştırıp etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. Mantarın vücudunuzun diğer bölgelerine yayılmasını önlemek için, karışımı ayağınıza uygulandıktan hemen sonra ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun.

 

Özetle: Tırnak mantarı tedavisinde çay ağacı yağının antifungal ilaçlar kadar etkili olduğu düşünülmektedir.

 

8-Kimyasal İçermeyen Gargara Solüsyonu Olarak Kullanılabilir

 

Araştırmalar, çay ağacı yağının diş çürümesine ve ağız kokusuna neden olan mikroplarla savaşabileceğini göstermektedir.

 

Bir araştırma, çay ağacı yağının diş plağına neden olan bakterilere karşı yaygın olarak kullanılan bir dezenfektan olan klorheksidin'den daha etkili olduğunu keşfetti. Dahası, araştırma çay ağacı yağının tadının daha az rahatsız edici olduğu belirledi.

 

Öte yandan, daha eski bir araştırmada, çay ağacı yağının plak oluşumu üzerinde çok fazla bir etkisi olmadığı keşfedilmiştir.

 

Evinizde kimyasal içermeyen bir gargara solüsyonu yapmak için, bir bardak ılık suya bir damla çay ağacı yağı ekleyin, iyice karıştırın ve solüsyonu ağzınızda 30 saniye kadar bekletin.

 

Diğer gargaralar gibi çay ağacı yağı da yutulmamalıdır. Yutulursa insan sağlığı için zararlı olabilir.

 

Özetle: Çay ağacı yağı, ağız kokusu ve diş plağı ile savaşmaya yardımcı olan bir gargara oluşturmak için su ile seyreltilebilir.

9-Çok Amaçlı Temizlik Ürünü Olarak Kullanılabilir

 

Çay ağacı yağı, yüzeyleri sterilize eden çok amaçlı bir temizleyicidir.

 

Ayrıca, bunu yüzeylerde aile üyelerinizin veya evcil hayvanlarınızın temas kurmasını istemediğiniz kimyasalların izlerini bırakmadan yapar.

 Çay Ağacı

İşte tamamen doğal, çok amaçlı bir temizlik ürünü yapmak için kullanabileceğiniz için kolay bir tarif:

1-20 damla çay ağacı yağı, 3/4 su bardağı su ve 1/2 bardak elma sirkesini bir sprey şişesinde birleştirin.

 

2-Bileşenler iyice karışana kadar iyice çalkalayın.

 

3-Doğrudan yüzeylere püskürtün ve kuru bir bezle temizleyin.

 

4-Çay ağacı yağının diğer malzemelerle karıştığından emin olmak için her kullanımdan önce şişeyi salladığınızdan emin olun.

 

Özetle: Çay ağacı yağını su ve sirke ile karıştırarak, eviniz için kimyasal içermeyen, çok amaçlı bir temizleyici yapabilirsiniz.

 

10-Cilt İltihabını Yatıştırır

 

Çay ağacı yağı iltihaplı cildi rahatlatmaya yardımcı olabilir.

 

Cilt tahrişinin yaygın türlerinden biri, cilt nikel gibi bir alerjenlerle temas ettiğinde ortaya çıkan kontakt dermatittir. Alerjene maruz kalmak kızarıklıklara, kaşıntıya ve bazen ağrıya yol açar.

 

Hayvanlar ve insanlar üzerinde yapılan araştırmalara göre, çay ağacı yağı alerjik semptomların şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir.

 

Kontakt dermatit için farklı tedavilerin etkilerini karşılaştıran bir çalışmada, çay ağacı yağının semptomları %40 azalttığı keşfetmiştir, bu oran da cilde uygulanan standart ilaçlardan önemli ölçüde daha fazlaydı.

 

Ek olarak, çay ağacı yağı, vücudunuz böcek ısırığına karşı histamin salgılandığında ortaya çıkan kaşıntı, kızarıklık ve şişliği azaltarak böcek ısırığı reaksiyonlarından kurtulmanızı sağlayabilir.

 

İltihaplı cildi rahatlatmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:

1- 10 damla çay ağacı yağını bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ve bir çorba kaşığı eritilmiş hindistancevizi yağı ile birleştirin.

 

2- İyice karıştırın ve kapalı bir kapta saklayın.

 

3- Semptomlar düzelene kadar etkilenen bölgeye günde iki kez uygulayın.

 Çay Ağacı Yağları

Özetle: Çay ağacı yağı içeren bir karışımı kullanmak, kontakt dermatit veya böcek ısırığı nedeni ile iltihaplanan cildin tedavisine yardımcı olabilir. 

 

11-Kepeğe Karşı Etkilidir

 

Kepek ya da kafa derisinden düşen beyaz renkli ölü deri hücreleri sağlık için tehlikeli değildir.

 

Ancak, bazı kişiler için sinir bozucu ve utanç verici olabilir.

 

Çay ağacı yağının kepek tedavisindeki etkinliği hakkında çok sayıda yayınlanmış araştırma olmamasına rağmen, kontrollü bir araştırma yararlı olabileceğini göstermektedir.

 

Bu dört haftalık araştırmada, çay ağacı yağı içeren bir şampuan kullanan grubun kepek semptomlarında %40 oranında iyileşme gözlemlendi. Ayrıca, çay ağacı içeren şampuanı kullanan katılımcılarda kepek şiddeti, kaşıntı ve yağlılıkta önemli iyileşmeler de gözlemlenmiştir.

 

Kepeği azaltmaya yardımcı olmak için, saçınızı yıkarken kullandığınız şampuana birkaç damla çay ağacı yağı eklemeyi deneyin.

 

Özetle: Bu konudaki araştırma sayısı sınırlı olsa da, bir araştırma çay ağacı yağının kepek şiddetini azaltmaya ve diğer semptomları iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

 

12-Sporcu Ayağına Karşı Etkilidir

 

Sporcu ayağı olarak bilinen hastalığı kontrol altına almak sinir bozucu ve zor olabilir.

 

Tıbbi olarak tinea pedis olarak bilinen sporcu ayağı, ayak tırnaklarına ve ellere de yayılabilen bulaşıcı bir mantar enfeksiyonudur. Semptomlar arasında su toplaması, soyulma, çatlama, ve kızarıklık bulunur.

 

Antifungal ilaçlar sporcu ayağı için standart tedavi olarak kabul edilir. Yine de araştırmalar, çay ağacı yağının semptomları hafifletmede etkili bir alternatif tedavi yöntemi olabileceğini göstermektedir.

The Organic Pharmacy Skin Rescue Oil 30 ML
Topicrem AD Emollient Oil 145 ML
Nuxe Huile Prodigieuse Neroli Kuru Yağ 100 ML

 

 

158 kişi üzerinde yapılan kontrollü bir araştırmada, çay ağacı yağı kullanan katılımcıların %72'sinin atlet ayağı semptomlarında önemli klinik iyileşme gözlemlenirken, plasebo grubunda bu oran %39'dur.

 

Bununla birlikte, başka bir araştırma, çay ağacı yağının pullanma, iltihaplanma, kaşıntı ve tahriş gibi semptomlara karşı antifungal ilaçlar kadar etkili olmasına rağmen, mantardan kurtulma konusunda gerçekten etkili olmadığını keşfetti.

 Çay Ağacı

Sporcu ayağının semptomlarını hafifletmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:

1-1/4 bardak ararot kökü tozu, 1/4 bardak kabartma tozu ve 20-25 damla çay ağacı yağını birleştirin.

 

2-Karıştırın ve kapalı bir kaba yerleştirin

 

3-Ayaklarınızı temizledikten ve kuruladıktan sonra günde iki kez uygulayın.

 

Özetle: Çay ağacı yağının antifungal özellikleri sporcu ayağının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

 

13-Meyve ve Sebzelerde Küflenmeyi Engeller

 

Taze meyve ve sebzeler lezzetli ve sağlıklıdır.

 

Ne yazık ki, meyveler ve sebzeler özellikle sıcak ve nemli iklimlerde Botrytis cinerea olarak bilinen gri küfün büyümesine de duyarlıdır.

 

Çalışmalar, çay ağacı yağının antifungal bileşikleri terpinen-4-ol ve 1,8-cineole'nin bu küf türünün meyve ve sebzeler üzerindeki büyümesini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

 

Küften korunmak için, meyve ve sebzeleri yıkamadan önce suya 5-10 damla çay ağacı yağı ekleyin.

 

Özetle: Çay ağacı yağı, meyve ve sebzeler üzerinde küfün büyümesiyle savaşmaya yardımcı olan bileşikler içerir. Meyve ve sebzeleri durularken suya çay ağacı yağı eklemek, küflenmenin önüne geçebilir.

 

14-Sedef Hastalığına Karşı Etkilidir

 

Sedef hastalığı, ciltte pullanma, kızarma ve kaşıntı gibi şikayetlere yol açan otoimmün bir hastalıktır.

 

Semptomları iyileştirebilecek ilaçlar olmasına rağmen, durumun kendisi kroniktir ve bilinen bir tedavisi yoktur.

 

Çay ağacı yağı, sedef hastalığı semptomlarını hafifletmek için yararlı olabileceği düşünülen antienflamatuar bileşikler içerir.

 

Hastalığı yatıştırmak için, 10-15 damla çay ağacı yağını iki yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı ile birleştirin. Bunu etkilenen bölgeye  günde 2-3 kez uygulayın.

 Çay Ağacı Yağı

Özetle: Çay ağacı yağı, hindistan cevizi yağı ile karıştırıldığında sedef hastalığı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

 

Çay Ağacı Yağı Kullanmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

 

Araştırmalar, çay ağacı yağının genel olarak güvenli olduğu sonucuna varmıştır.

 

Ancak, çay ağacı yağını kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

 

Çay ağacı yağı oral yolla tüketilmemelidir çünkü yutulması halinde zehirlenmeye yol açabilir.

 

Bu nedenle, çay ağacı yağı çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklanmalıdır. 18 aylık bir çocuğun yanlışlıkla çay ağacı yağı içtiği bir vakada, ciddi sağlık sorunları ile karşılaşıldı.

 

Çay ağacı yağını ilk kez kullanmadan önce, cildinizin küçük bir bölgesinde birkaç damla damlatarak test edin ve herhangi bir alerjik reaksiyonun ortaya çıkmadığından emin olmak için 24 saat bekleyin.

 

Bu testi yapmak oldukça önemlidir, çünkü ironik bir şekilde, çay ağacı yağı kullanan bazı bireyler, çay ağacı yağının tedavisine yardımcı olabileceği hastalıklardan biri olan kontakt dermatit geliştirir. 

 

Aynı şekilde, cildi hassas olan kişilerin sulandırılmamış çay ağacı yağı kullanması tavsiye edilmez. Cildiniz hassassa, çay ağacı yağını eşit veya daha fazla miktarda zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile karıştırmak en iyisidir.

 

Ayrıca, çay ağacı yağı evcil hayvanlar için güvenli olmayabilir. 400'den fazla köpek ve kedi üzerinde yapılan bir araştırmada, 0,1-85 mL’den fazla çay ağacı yağına maruz kalan hayvanların titreme ve diğer sinir sistemi sorunları geliştirdiğini bildirdi.

 

Özetle: Çay ağacı yağının yetişkinler için genellikle güvenli olduğu kabul edilse de, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Ayrıca, çay ağacı yağı küçük çocuklar ve evcil hayvanlar için güvenli olmayabilir.

 

Sonuç Olarak

 

Çay ağacı yağının birçok farklı kullanım alanı vardır.

 

Kimyasal bazlı cilt ve tırnak tedavilerine, kişisel bakım ürünlerine ve dezenfektanlara ucuz ve doğal bir alternatiftir.

 

Ancak, çay ağacı yağı sihirli bir tedavi değildir. Ayrıca, bazı kişiler kullandıktan sonra cilt tahrişi veya alerjik reaksiyonlar ile karşılaşabilir.

 

Genel olarak, çay ağacı yağı birçok farklı kullanım alanına sahiptir ve elinizin altında olması yararlı olabilir.

Kaynak

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.