Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Yüz Şekline Göre Saç Modeli Seçimi Nasıl Olmalıdır?
14.05.2022

Yüz Şekline Göre Saç Modeli Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Saç tipinizin nasıl görüneceğine karar vermek konusundaki kararsızlık, kadın ve erkeklerde sıklıkla yaşanılan bir durum. Ortadan mı ayırmalıyım, yoksa yandan mı? Küt mü bana yakışır, yoksa kısa mı? Saçlarımı dalgalı mı yapsam, yoksa düz mü? Nasıl bir saç modeline karar vereceğinizden emin olamadığınızda uzun süre ayna karşısında kalarak vaktinizi boşa harcama olasılığınız yüksek. Oysa yüz şekline göre saç modeli seçiminin nasıl yapılacağını bilirseniz tüm bu kararsızlıklar bir anda yok olup gidiyor. Oval, yuvarlak, kare, uzun ve kalp yüz tiplerine yakışan belli başlı saç kesimleri ve modelleri bulunuyor. İşte, biz de bu yazıda hangi yüz şekline hangi saç modeli yakışır, konusuna açıklık getirmek istedik. Aşağıdaki başlıkları teker teker okuyarak kendi yüz tipinize uygun saç modelini bulabilir, kafanızdaki soru işaretlerini ve kararsızlıkları bertaraf edebilirsiniz. Hazırsanız başlıyoruz.

Saç Kesimi

Yuvarlak Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Yanakların ön plana çıktığı neredeyse dairesel formlu yüz tipleri, yuvarlak yüz sınıfına giriyor. Eğer sizin de yüzünüz bu şekildeyse yüzünüzün formuna uygun saç modellerine yönelerek en doğru kararı verebilirsiniz. Peki, yuvarlak yüz şekline göre saç modelleri hangileri? Saç modeline karar verirken favori modelinizden ziyade size en çok yakışacak olan modelde karar kılmalısınız. Yuvarlak yüzler için de bu model, genellikle başın üzerinde hacimlenen saç modelleri olarak öne çıkıyor. Zira bu modeller, yüzün yuvarlaklığını bir nebze alarak yüzü ovalleştiriyor. Yani aslında asimetrik saç modelleri, yuvarlak saçlılar için uygun. Ayrıca saçın uzunluğu da omuz hizasında olsa iyi olur. Ancak kısa saçlılar da üzülmesin. Onlar için de bir çözümümüz var. Katlı kesimler, kısa saçlara hacim vererek yüzü ovalleştirme konusunda son derece başarılı. Siz de küt saçlarınıza biraz kat attırarak uzun süre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Son olarak eğer saçlarınız uzunsa kulak hizasında at kuyruğu yapmak da yuvarlak yüzlerde işe yarayacaktır. Saçınızı ortadan ikiye ayırın ve kulaklarla aynı hizaya gelecek şekilde toplayın. İşte bu kadar!

Oval Yüz Tipine Göre Saç Modelleri

Yanlardan basık oval yüz tipinde olanlar, saç modeli çeşitliliği konusunda son derece şanslı. Kısa, uzun, spor, klasik, dalgalı, düz, açık ya da toplu... Oval yüz tipine göre saç modelleri bu anlamda oldukça fazla seçeneğe sahip. Tüm bu modeller arasında en çok dikkat çekeni ise yumuşak dalgalarla hareketlenen omuz hizasındaki saçlar olacaktır. Saçınızı ortadan ayırıp geniş dalgalar verdiğinizde oval yüzünüze harika bir romantiklik katmayı başarabilirsiniz. Ayrıca eğer saçlarınız küt kesimse uçlara uygulanan içe ve dışa şekillendirmeler ile tarzınıza dinamizm katmayı deneyin. Muhteşem görüneceksiniz! Son olarak iddialı görünmeyi sevenlerdenseniz saçlarınızı kısacık kestirmek de size yakışacaktır. Çoğunlukla sadece oval yüze sahip kişilere yakışan erkek kesim saç modellerinde farklı renkler de deneyerek özgünlüğün tadını çıkarabilirsiniz.

Kare Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Çene kemiklerinin ön planda olduğu kare yüz tipine sahip kişiler, doğru saç modelini kullanarak harika görüntüler elde edebilir. Kare yüz tipine göre saç modelleri arasında, dalgalı ya da düz olması fark etmeksizin uzun saçlar yer alıyor. Saçlarınızı omuz hizasında ya da omuzlardan aşağıda konumlandırırsanız yüzünüzü daha ince gösterme konusunda başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Angelina Jolie, bu yüz tipi için harika bir örnek. Köşeli çene ve geniş alınla öne çıkan bu yüz tipinde kullanılacak uzun saçlar, dikkati yüzden alıp aşağılara çekeceği için oldukça kullanışlı.

Uzun Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Uzunluğu, genişliğinden büyük olan yüz tipleri, bu sınıfta yer alıyor. Eğer siz de uzun yük şekline sahipseniz saçlarınızı hacimli ve dalgalı kullanarak yüzünüzü, olduğundan daha oval gösterebilirsiniz. Upuzun ya da kısacık düz saçlar, yüzünüzü daha da uzatacağı için pek size göre değil. Yüzünüzü yuvarlak göstermeye yardımcı olacak kaküller ya da yandan perçemler, uzun yüz şekline göre saç modellerinde denenebilecek ayrıntılardan. Ancak, burada dikkat etmeniz gereken bir konu var: Saçlarınızın ten renginizden koyu bir tonda olması gerektiği. Zira saç renginiz teninizden daha açık olursa yüzünüzü uzun gösterme çabanız boşa gidecektir. İlla saçlarınızı açık renkte kullanmak isterseniz tercihinizi, gölgeli ya da ombreli saçlardan yana kullanmayı deneyin!

Kalp Yüz Şekline Göre Saç Kesimi

Alın kısmı geniş, çene kısmı dar olan yüz tipleri buraya! Kalp yüz şekline göre saç kesiminden bahsedeceğimiz bu bölümde, sizin için en uygun saç modelini bulabilirsiniz. Kalp yüz tipine sahip olanlar, saçlarını çene hattına kadar düz getirip oradan sonra hareketlendirmeli. Bu sayede zaten geniş olan üst kafa bölgesini basık göstererek bütün dikkati çeneye çekebilirler. Ayrıca bu model, alnın bir kısmını kaplayarak üstteki orantısızlığı da yok etmeye yardımcı olacaktır.

Üçgen ya da Ters Üçgen Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Üçgen yüz saç modelleri, dar çene kavisi olanlar için adeta biçilmiş kaftan. Bu darlığı geri planda bırakacak saç modelleri neler mi? Mesela saç uçlarının kıvrımlı tercih edildiği saç tipleri, bu yüz şekline sahip kişilere çok yakışıyor. Üçgen yüz tipindeki kişilerin kısa saçlardan uzak durması da ayrıca belirtmemiz gereken ipuçlarından. Kısa düz ve katsız saçlar yüzü daha uzun ve sivri göstereceği için bu kesimlerden sakınmak sizin için faydalı olacaktır. Ezcümle üçgen yüz şekline sahip kişilerin en az omuz hizasında olacak şekilde dalgalı saç modellerini kullanması uygundur.

4 Basit Adımda Yüz Şekli Nasıl Belirlenir?

Saç Kesimi

İyi hoş da yüz şekli nasıl belirlenir ki, diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bunun da oldukça pratik bir çözümü var. Sorunun cevabı, yüzünüzü bölümlere ayırarak ölçmekten geçiyor. Nasıl mı? Hadi, hep birlikte öğrenelim.

  • Çene: Çenenin ucundan kulağınıza kadar olan kısmı ölçmekle işe başlayın. Eğer yüzünüz asimetrikse her iki kulaktan da ölçüm yaparak çıkan sonucu toplamanız yeterli.
  • Alın: Yüz şeklinizin hangi tipe ait olduğunu tam olarak belirlemek için yüzünüzün belli kısımlarını ölçmek şart. Alın da bu kısımlardan biri. Alnınızın saç başlangıcından kaşlarınıza kadar olan bölümünü ölçün ve sonucu bir yere not edin.
  • Elmacıklar: Elmacık kemikleri ölçüsü, yüz tipinizi belirlemek adına oldukça büyük bir öneme sahip. Gözlerin bittiği yerden burnun bittiği yere kadar olan kısmı ölçün ve çıkan sonucu not edin.
  • Yüzün tamamı: Son olarak yüzün tamamını ölçmeniz gerekecek. Bunun için yapmanız gerekense çok basit. Ölçü için kullandığınız mezurayı saç diplerinizden çenenizin altına kadar uzatın ve bu bölümü ölçün. Çıkan rakam, yüzünüzün uzunluk ölçüsü olacak.

Elde ettiğiniz sonuç, size yüzünüzün hangi tipte olduğunu veriyor. Aşağıdaki yüz şekillerini okuyarak elinizdeki rakamı daha kolay yorumlamanız mümkün.

Kare Yüz Şekli

Bu yüz şeklinde çene, alın ve elmacık kemiklerinin ölçüleri birbirine yakın olmakla beraber çene açısı daha keskindir.

Oval Yüz Şekli

Oval formlu yüzlerde alın ve çene, elmacık kemiklerine oranla daha kısayken çenenin yapısı ise diğer yüz tiplerine kıyasla daha yuvarlaktır.

Kalp Yüz Şekli

Burada ise alnınızın ölçüsü elmacık kemikleri ve çeneye göre çok daha büyüktür. Çeneniz sivridir.

Üçgen Yüz Şekli

Adından da anlaşılacağı üzere üçgen yüz tiplerinde çene, alından ve elmacık kemiklerinden daha uzundur ve sivridir.

Ayrıca çikolata kahve saç renginin en çok kimlere yakışacağını öğrenmek isterseniz, Çikolata Kahve Saç Rengi Kimlere Yakışır?, konulu yazımıza mutlaka göz atın!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.