Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Omega 3 Her Gün Kullanılır Mı?
18.04.2023

Omega 3 Her Gün Kullanılır Mı?

Omega 3 Her Gün Kullanılır Mı?

Omega 3 takviyesi, her yaştan ve her cinsiyetten insanın ihtiyaç duyduğu bir destektir. Besinler aracılığıyla yeterli miktarda alınamayan Omega 3 eksikliği durumunda çeşitli problemleri beraberinde getiren bir yağ asidi türüdür. Her gün bu takviyeyi kullanmak, daha dinç ve genç kalmanızı sağlamaya yardımcı olacaktır. Omega 3 takviyesi ürünleri, genellikle günlük kullanıma uygun şekilde üretilmektedir. Farklı yaş ve cinsiyet grupları için kullanım miktarı değişkenlik gösterse de gündelik olarak kullanılabilecek çok sayıda Omega 3 takviyesi bulunmaktadır. Bu ürünler, bilgilendirme kısımlarında belirtilen şekilde ve miktarlarda kullanılmalıdır. Aksi durumda, sizleri bazı problemler beklemektedir.

Omega 3 Fazlalığında Ne Olur?

Omega 3 tüketiminin, uygun dozu aşması durumunda gündelik hayatı olumsuz etkileyecek bazı sorunlar yaşanabilmektedir. Bunlar; kaşıntı, ishal ve baş dönmesi gibi kısa sürede giderilebilecek problemlerdir. Araştırmalar, Omega 3 fazlalığının yol açtığı yaşamsal bir problem olmadığını göstermektedir.

Omega 3

Omega 3 Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Omega 3, besin veya takviye yolu ile yeterli miktarda alınmadığı takdirde. Eksikliğini yol açtığı pek çok sorun ile karşılaşılmaktadır.

  • Görme sorunları
  • Kas iltihabı
  • Kalp fonksiyonlarında bozulma
  • Eklem iltihabı
  • Çocuklarda büyüme geriliği
  • Pıhtılaşma
  • Bağışıklık sisteminin zayıflaması
  • Erkeklerde üreme sisteminin işlevini yerine getirememesi
  • Zihinsel fonksiyonlarda gerileme
  • Saç diplerinde kuruma
  • Kepeklenme
  • Konsantrasyon eksikliği
  • Dikkat dağınıklığı
  • Cilt sertleşmesi
  • Tırnaklarda sık kırılma

Omega 3 Faydaları Nelerdir?

Omega 3, bir yağ asidi çeşididir. Bağışıklık sisteminden, beyin gelişimine çok sayıda noktada faydası bulunan bu yağ asidi, vücudun işleyişini doğrudan etkileyen problemlerin giderilmesi sürecini de hızlandırmaya yardımcı olmaktadır.

  1. Omega 3, bağışıklık sistemini destekleyerek, vücudunuzu hastalıklara karşı koruyan bir kalkan oluşturmada etkilidir.
  2. Romatoid artrit belirtilerini azaltmada yardımcı olan Omega 3 sayesinde; ağrı, yüksek ateş ve ödem problemlerini gidermede fayda sağlamaktadır.
  3. Kandaki kötü kolesterol ve trigliresit seviyesini azaltan Omega 3 yağ asidi, içerisindeki EPA sayesinde hem tansiyonun düşürülmesine hem de kalp krizi riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynamaktadır.
  4. Omega 3 içerisinde yer alan DHA, retinada bol miktarda bulunmaktadır. Takviye sayesinde, göz yapısına ilişkin sorunların giderilmesi de mümkündür.
  5. Vücuttaki insülin seviyesi üzerinde olumlu etkileri bulunan bu yağ asidi çeşidi, diyabet etkilerinin azaltılmasında da fayda sunmaktadır.
  6. Anne adaylarının en çok ihtiyaç duyduğu takviyeler arasında yer alan Omega 3, hem bebeğin beyin gelişimini olumlu etkilemekte hem de erken doğum riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  7. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan obezite ile mücadelede etkin çözümler sunan Omega 3 yağ asidi, gündelik aktivitelere ek olarak sporla desteklendiğinde kilo verme sürecini de hızlandırabilmektedir.
  8. Antioksidan özelliği taşıyan bu yağ asidi çeşidi, böbreklerin korunmasında da etkilidir.
  9. Hücre yenilenmesi sürecinde aktif rol oynayan Omega 3; erkek üreme sistemini desteklemekte, ağrıların giderilmesinde yardımcı olmakta ve depresyon ile mücadelede fayda sağlamaktadır.

Omega 3 Kimler Kullanmalı?

Omega 3 takviyesi kullanımı, küçük yaştan itibaren gereklidir. Çocuklarda, besinlerle alınması gereken bu önemli yağ asidi türü, gelişim üzerinde oldukça etkilidir. Fakat çoğu zaman, çocukların yemek istemediği besinler aracılığıyla vücuda eklenen Omega 3, eksiklik görülmemesi için takviye ile çocuklara mutlaka verilmelidir. Ayrıca Omega 3 takviyesi kullanması gerekenler ise şöyledir:  

  • Anne adayları
  • Kalp problemleri yaşayanlar
  • Yüksek kolesterol seviyesi bulunanlar
  • Depresyona eğilimli kişiler
  • Diyabet problemi ile mücadele edenler

Omega 3 Takviyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Omega 3 takviyesi alımında, doz oldukça önemlidir. Öte yandan çocuklar ve yetişkinler için üretilen takviyeler, içerik ve doz bakımından birbirlerinden farklıdır. Bu nedenle takviye satın alırken doğru seçimi yapmak kritiktir.

Çocuklar için Narecza’dan satın alabileceğiniz Omega 3 takviyeleri;

  • EPA ve DHA destekli Möllers Omega 3 Balık Yağı 250 ML Tutti Frutti Aromalı
  • Portakal ve limon aromalı Easy Fish Oil Q Kids Çiğnenebilir 30 Tablet Balık Yağı
  • Multi vitamin ve multi mineral destekli Orzax Ocean Multi Şurup 150 ML
  • Beta glukan içeren Easy Fish Oil Beta Glukan Çiğnenebilir 30 Jel Form Balık Yağı
  • 4-10 yaş için uygun olan Naturalnest Fishy Şurup 150 ml Portakal Aromalı Balık Yağı
  • Üzüm çekirdeği ile zenginleştirilmiş Nutrigen Balık Yağı + Üzüm 200 ml Kofre
  • Ceviz yağı destekli Nutrefor Kids DHA Omega3 150 ML

Her bir Omega 3 takviyesi, farklı formlarda üretilmektedir. Şurup, tablet, toz, çiğnenebilir tablet ve daha pek çok farklı form sayesinde, çocukların Omega 3 tüketiminden keyif alması sağlanmaktadır. Yine her bir takviyenin içerisinde bulunan yağ asidi miktarı, değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle satın aldığınız takviyelerin üzerinde bulunan bilgilendirme kısmından veya Narecza’nın, sizler için derlediği ürün açıklamalarından, uygun doz kullanım bilgilerini edinebilirsiniz.

Omega 3

Omega 3 Takviyesi Nereden Alınır?

Omega 3 takviyeleri, eczanelerden temin edebileceğiniz ürünlerdir. Fakat araştırılmaksızın satın alınan ürünler, yaş ve cinsiyete uygun olmayabilir. Bu nedenle, içeriğini tam olarak öğrenebildiğiniz yağ asidi takviyelerini, online mağaza üzerinden sipariş vermek, çok daha verimli sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Narecza’nın geniş ürün yelpazesi içerisinden sizler için seçtiğimiz, kullanıcıların severek kullandığı ürünleri aşağıda bulabilirsiniz:

Her bir ürünün içerdiği bileşenleri, kullanım dozlarını ve bilgilerini, Narecza’da bulabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.