Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Makyaj Bazı Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
18.03.2022

Makyaj Bazı Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Cildi makyaja en iyi şekilde hazırlamanın yolu makyaj bazı kullanımından geçiyor. Çünkü makyaj bazı, üstüne uygulanan tüm ürünlerin (fondöten, BB krem, allık, aydınlatıcı vb.) cilde tutunabileceği bir zemin oluşturuyor ve aynı zamanda cildi makyaja hazırlıyor. Siz de makyaj malzemelerinizin arasına makyaj bazını etkileyerek hem cildinizi makyaja hazır hale getirebilir hem de makyajınızın etkisini ve kalıcılığını arttırabilirsiniz. Aynı zamanda cilde ışıltılı ve aydınlık bir görünüm de kazandıran makyaj bazı, ilk kullanımdan itibaren vazgeçilmeniz olmaya aday. Eğer makyaj bazı nedir, ne işe yarar ve makyaj bazı nasıl kullanılır gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız tüm ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Narecza'nın Seçimi:
Makyaj Bazı
En İyi Makyaj Bazları

Makyaj Bazlarını Keşfet!

Ürüne Git

Yakından Tanıyın: Makyaj Bazı Nedir?

Bir makyaj ürünü olan makyaj bazı, yüz makyajında kullanılan ürünlerde istenilen bitiş etkisini yaratmaya, cildi makyaja hazır hale getirmeye ve makyajın kalıcılığını arttırmaya yardımcı olan ürünlerdir. Primer olarak da bilinen makyaj bazı, cildi pürüzsüz hale getirmeye de yardımcı olduğu için fondöten gibi ürünlerin örtücülüğüne de katkıda bulunur. Ayrıca makyajı sabitleme ve böylece daha uzun süre kalıcı olma konusunda da büyük rol üstlenen makyaj bazları kusursuz bir makyajın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. En az makyaj bazı nedir sorusu kadar merak edilen diğer sorular da makyaj bazı ne işe yarar ve makyaj bazı kullanmaya gerçekten gerek var mı soruları oluyor. Makyaj bazının işlevlerine göz attıktan sonra kullanıp kullanmayacağınıza daha doğru bir şekilde karar verebilirsiniz. Makyaj bazının yarattığı mucizelere gelin hep birlikte bakalım!

Makyaj Bazı Mucizeleri: Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

Makyaj altı bazının mucizeleri saymakla bitmiyor. Etkileyici bir makyajın anahtar siluetlerinden olan makyaj bazının mucizelerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Makyaj bazı;

  • Cildi makyaja hazır hale getirir.
  • Makyajın kalıcılığını arttırır.
  • Makyajda istenen bitişi elde etmeye yardımcı olur.
  • Akne, sivilce, siyah nokta ve leke gibi cilt kusurlarını gizlemeye ve cilt yüzeyini daha pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olur.
  • Makyajın cilt ile bütünleşmesini sağlar.
  • Ciltteki ton farklılıklarını dengeler.
  • Ten makyajı için adeta bir astar görevi görür.
  • T bölgesi adı verilen alın, burun ve çene bölgesinin daha az yağlanmasını sağlar ve böylece istenmeyen parlamaları da önler.
  • Nemlendirici etkili seçenekleriyle cildi nemlendirir.
  • Ciltte ipeksi bir his bırakır.
  • Çizgi ve kırışıklıkları doldurarak makyaj ürünlerinin buralara dolmasını engeller.
  • Cilde aydınlık ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyaj Bazı

Makyaj bazının kullanımı üründen ürüne göre farklılık göstermekle birlikte genel olarak makyaj bazı kullanımını şu adımlarla gerçekleştirebilirsiniz:

  • İlk olarak tüm makyaj ürünlerinin kullanımında olduğu gibi makyaj bazı kullanımında da cilt temiz ve tüm kirlerinden arınmış olmalıdır. Cildinizi cilt tipinize uygun bir temizleyici ile güzelce temizleyin.
  • Makyaj bazları arasında hem nemlendiricili bazlar hem de nemlendirici etkisi olmayan bazlar bulunur. Eğer kullandığınız makyaj bazı nemlendirici etkisi olmayan bir makyaj bazı ise, bazdan önce cildinizi nemlendirici ile nemlendirin.
  • Nemlendiriciyi uyguladıktan sonra cildinizin hazır hale gelmesi için 5-10 dakika bekleyin.
  • Sırada makyaj bazı uygulaması var. Bunun için parmağınıza nohut büyüklüğünde baz alın ve bu bazı yanaklarınıza, burnunuza, alnınıza ve çenenize içten dışa olacak şekilde uygulayın. Makyaj bazını uygulamak için ister parmaklarınızı isterseniz de temiz bir fırçayı tercih edebilirsiniz.
  • Makyaj bazını cildinize iyice yedirdiğinizden emin olun.
  • Eğer makyaj bazından sonra cildinize fondöten, BB krem ya da CC krem gibi herhangi bir ürün uygulayacaksanız acele etmeyin. Bazın tamamen kurumasını ve cildinize iyice yerleşmesini bekleyin ve bundan sonra makyaja başlayın.

Makyaj Bazı Önerileri

Eğer yeni bir makyaj bazı kullanmaya başlamak istiyorsanız ya da ilk kez makyaj bazı kullanacaksanız sizin için hazırladığımız öneri listesinden faydalanabilirsiniz. Makyaj bazı önerileri listemizde dermokozmetik makyaj altı bazı olan ürünler yer alıyor. Cildine iyi bakmak isteyenlerin tercihi dermokozmetik ürünler, cildinizi makyaja hazırlarken de doğru bir seçim olabilir. İşte seveceğinizi düşündüğümüz makyaj bazı öneri listemiz:

Embryolisse Lait Creme Sensitive Nemlendirici Makyaj Bazı

Eğer cildiniz hassas yapıdaysa Embryolisse Lait Creme Sensitive nemlendirici etkili makyaj bazını tercih edebilirsiniz. Hassas ciltler için özel olarak formüle edilen bu ürün %98 doğal türevli içeriğe sahip bulunuyor. Makyaj bazının yanı sıra nemlendirici ya da maske olarak da kullanılabilen bu nemlendirici etkili baz; cilde esneklik, yumuşaklık ve ışıltı kazandırmasıyla öne çıkıyor. Pürüzsüz ve ipeksi bir cilt vadeden Embryolisse makyaj bazı, yapış yapış his bırakmayan hafif dokuya sahip bulunuyor.

Filorga Time Flash Smoothing Active Primer

Eğer fondöten ve kapatıcı gibi ürünlerin çizgi ve kırışıklıklarınıza dolmasından şikayetçiyseniz ihtiyacınız olan makyaj bazı: Filorga Time Flash Smoothing Active primer. Çizgi ve kırışıklıkları anında dolduran ve böylece ciltte kusursuz bir etki yaratan bu baz düzenli kullanımda çizgilerin onarılmasına da yardımcı oluyor. Üstelik bu ürün fondöten kullanmayan kişiler tarafından pürüzsüz görünüm ve uzun süreli bakım için tek başına da tercih ediliyor.

Nuxe Creme Prodigieuse Boost 5 in 1 Multi Perfection Smoothing Primer

Beşi bir arada bakım sunan Nuxe makyaj bazı, antioksidan özelliğiyle de öne çıkıyor. Yoğun yaşam temposunun cilt üzerindeki stres, yorgunluk, kirlilik gibi etkilerini azaltmaya yardımcı olan bu ürün özellikle 25 ile 39 yaş arası kadınlara hitap ediyor. Cildin doğal dengesini korumaya yardımcı olan Nuxe makyaj altı bazı, cilt kusurlarını belirsiz hale getirmede de aktif rol oynuyor. Boya içermeyen ve flu dokusu sayesinde makyajsız bile mükemmel bir cilt görünümü vadeden ürün, cilde aynı zamanda parlaklık kazandırıyor.

Makyaj Bazı

Filorga Pore Express Makyaj Bazı

Filorga Pore Express makyaj bazının en çok öne çıkan özelliği sebum salgısını dengeleyerek cildi anında matlaştırması ve gözeneklerin görünümünü azaltması oluyor. Aynı zamanda sıkılaştırıcı bakım sunan bu ürün anında mükemmelleştirme vadediyor. Makyaj yapmadan önce ve nemlendiriciden sonraki adımda uygulayabileceğiniz bu ürünle kusursuz makyaja imza atabilirsiniz.

Youngblood Mineral Makyaj Bazı

Makyajın daha kalıcı olmasını sağlayan Youngblood Mineral primer, makyaj uzmanlarının da tercihi oluyor. Özellikle toz makyaj ürünlerinin cilde daha iyi tutunmasını sağlayan bu ürün makyaj için ideal zemini oluşturuyor. Cilde aydınlık bir görünüm de kazandıran bu makyaj bazı aynı zamanda ciltteki renk dengesinin sağlanmasına da yardımcı oluyor. İçeriğindeki çiçek özleri cildi rahatlatırken makyajın ciltte kaldığı süre boyunca cildin ferah kalmasına yardımcı oluyor. Tüm cilt tipleri için uygun olan bu makyaj bazının, günlük nemlendirmenin ardından uygulanması tavsiye ediliyor.

Görüldüğü gibi farklı özelliklere, işlevlere ve içeriklere sahip pek çok makyaj altı bazı bulunuyor. Makyaj bazı en iyisi cildin ihtiyacına ve yapısına göre değişiyor. Bu yüzden en iyi makyaj bazının cildiniz için en doğru ürün olduğunu unutmayın ve cilt ihtiyacınıza yönelik ürünler tercih etmeye özen gösterin. Aradığınız dermokozmetik makyaj altı bazını Makyaj Bazı kategorimizde bulabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.