Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Tuzsuz Şampuan & Sülfatsız Şampuan Ne İşe Yarar?
13.02.2020

Tuzsuz Şampuan & Sülfatsız Şampuan Ne İşe Yarar?

Saçları daha iyi temizlemek ve kıvamı tutturmak için, şampuanların büyük bölümünde sülfat-tuzkullanılmaktadır.Saça verdiği zarar nedeniyle tuzsuz şampuanlar bir ihtiyaçhaline gelmiştir.

Sertleştirme ve Kurutma Etkisi

Sülfatlı şampuanlar saçları sertleştirerek kurutabilir. Saçlarınız boyalıysa, rengin akma hızını artırabilir. Ayrıca zaman içerisinde saç tellerinin zayıflaması ve deride aşınma gibi sorunlar da görülebilmektedir.  Özellikle saç derisindeki aşınma, kızarıklık, kaşıntı gibi alerjik durumların da nedeni olabilir.

Tuzsuz Şampuan Neden Kullanılmalı?

Tuzsuz şampuanın faydaları birçok bakımdan ele alınabilir.  Genel bir sıralamaylaşu faydalarını görmek mümkündür:

1- Tuzlu şampuanların aksine ekstra kurutucu etki yapmaz. Kuru yapıdaki saç tellerinin korunmasında etkilidir. Saçın yumuşak ve sağlıklı kalmasını sağlar.

2- Bazı sülfatsız şampuanlar, saçlardaki nemi artıran özelliktedir.  Bu şekilde daha canlı bir görünüm elde edilebilir. Özellikle kuru saç yapınız varsa bu tür ürünlere yönelebilirsiniz. Kalıcı nem, saç dipleri için her zaman artı demektir.

3- Yıpranmış saçlarda hassas bir temizleme yaparak onarım sürecini destekler. Çok sık saç şekillendiricilerine maruz kalan, açıcılar nedeniyle yoğun hasar görmüş saçlarda tuzsuz şampuan kullanımı ekstra fayda sağlar.

4- Saçlarınız kıvırcıksa, tuzsuz şampuanlarla kolayca saçlarınızı şekillendirebilirsiniz. Doğal ve faydalı yağları koruyan sülfatsız şampuan, istenen görüntüye ulaşmanızı sağlar.

5- Boyalı saçlarda rengin daha uzun bir süre muhafaza edilmesini sağlar. 

6- Tuzsuz şampuanlar, saç uçlarınızın daha geç kırılmasını sağlar. Doğal nemi koruduğu için kökten uca besin alabilmenizde etkilidir.

7- Banyodan sonra kabaran saçlar için tuzsuz şampuan ideal sonuçlar verir. Uzun süre nemli kalan saçlar, elektriklenmeyecektir.

8- Tuzsuz şampuan kullandığınızda saçlarınız sertleşmeyeceği için, ekstra saç kremi kullanmanıza gerek kalmaz. Kendiliğinden yumuşak bir saç yapısı kazanırsınız.

9- Cilt açısından da faydaları vardır. Sülfatlı şampuanların aksine ciltte kuruluğa neden olmaz. Alerjik yapıdaki ciltlerin kullanımı için idealdir.  Ayrıca gözleriniz yaşarmadan banyonun tadını çıkarabilirsiniz. Piyasadaki birçok şampuan, göze kaçması halinde kızarıklık ve tahrişe neden olmaktadır.

 

 

Tuzsuz Şampuan Nasıl Uygulanır?

Tuzsuz şampuanların kullanımı standart şampuanlara benzer şekildedir. Öncesinde ıslatılan saçlara bir miktar dökülerek masaj yaparak uygulanır. Tüm saça ulaşacak şekilde yedirilmesi gerekir. Şampuanınuygulama sıklığına gelince, her gün kullanımdan kaçınmakta fayda olacaktır. Çünkü saçın kendi yağından da beslenmeye ihtiyacı vardır. Doğal saç yağı, deriyi ve telleri besler. İdeal yıkama sıklığı 2-3 gün olarak bilinmektedir.

Sağlıklı Saçlar İçin Pratik Öneriler

Kullandığınız ürün dışında, sağlıklı saç yapısına sahip olmak için bazı önerileri göz önünde bulundurabilirsiniz. Sağlıklı saçlar için yapılması gereken bazı çözümler şunlardır:

1- Klasik bir öneri olarak ne kadar doğal ve çiğ beslenirseniz saç dipleriniz o kadar iyi bir hal alacaktır. Vücudunuza aldığınız besinler saç yapınızı da etkiler.
2- Olabildiğince yüksek ısıdan kaçınmanız önerilir. Çünkü şekillendiricilere yoğun maruz kalan saçlarda hızlı kırılmalar ve dökülmeler başlar.
3- Açıcılar, saçları incelten, doğal yapısına zarar veren maddelerdir. Özellikle çok sık aralıklarla renk değiştiriyorsanız aralıkları uzatmanız tavsiye edilir.
4- Kaynar suyla saçlarınızı yıkadığınızda derinizdeki doğal yağlar kurur ve kabuklanma ortaya çıkar. Aşırı sıcak sudan kaçınmak gerekir.
5- Doğal bakım formülleri, saçınıza katkı sağlayacaktır. Örneğin ayda bir kere bitkisel saç maskesi yapabilirsiniz. Böylece saçınız güçlenecektir.
6- Kendi saç yapınıza uygun ürün kullanmadığınızda, istenen sonucu alamayabilirsiniz. Bu nedenle kuru ya da yağlı saç yapınız olup olmadığını tespit ederek seçim yapabilirsiniz. Basit bir anlama yöntemi olarak, saçlarınız yeni yıkanmasına rağmen hemen ön kısımlardan yağlı görünüyorsa, yağlı saçınız var demektir. Birkaç gün geçtikten sonra önler yağlanıyorsa kuru- karma yapıda saça sahipsiniz demektir.

 

Sitemizde pek çok değişik markanın tuzsuz şampuanlarını inceleyebilirsiniz: https://www.narecza.com/tuzsuz-sampuan Ve uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.