Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Cilt ve Saç İçin Ozon Yağı Kullanımı ve Faydaları
08.03.2021

Cilt ve Saç İçin Ozon Yağı Kullanımı ve Faydaları

Gün geçtikçe karşımıza birbirinden farklı yağlar çıkıyor. Bunlardan biri olan ozon yağı son zamanlarda iyice popülerleşen yağlardan bir tanesi. Bu yağ adını atmosferde bulunan ozon gazından almaktadır. Gelin ozon yağının ne olduğunu ve hangi amaçlarla kullanıldığını birlikte inceleyelim.

Ozon Yağı Nedir?

Ozon yağı

İçerisinde yaşadığımız dünyanın çevresini saran, koruma kalkanı oluşturan ve temiz havayı içimize çekmemize yardımcı olan bileşen ozon gazıdır. 3 oksijen atomundan oluşan bu doğal gaz aslında gökyüzünün mavi renk olmasını da sağlar. Tüm canlıları güneş ışınlarının olumsuz etkilerinden korumasıyla birlikte çevremizdeki mikrop ve bakterileri öldürür.

Tıpkı ozon gazı gibi ozon yağının da insan sağlığı açısından büyük etkileri vardır. Ozon yağı günümüzde adı çok duyulan ve faydaları ile de dikkat çeken doğal ve şifalı bir üründür. Zeytinyağının ozonlaştırılması ile elde edilen bu ürün, doğal aşamalardan geçerek kullanıma hazır hale getirilir.

Kaliteli sızma zeytinyağı alınır ve uzun süre boyunca ozonlaştırma işlemi yapılarak özellikle cilt için oldukça yararlı, biyolojik bir ürün ortaya çıkar. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan bu doğal ilaç, antioksidan özelliğe sahiptir.

Pharmaozon Ozonical Ozon Yağı 100 ML
Balmozon Ozon Yağı 250 ML
Balmozon Ozon Yağı 30 ML

Ozon Yağı Hangi Alanlarda Kullanılır?



Doğal yollarla elde edilen ozon yağının birçok farklı kullanım alanı vardır. İnsan sağlığı üzerindeki faydası anlaşıldıktan sonra çeşitli amaçlarla kullanılmaya başlanan bu ürün, her şeyden önce hücre yenileme özelliği ile dikkat çeker. Bu bakımdan cildiniz için iyileştirici bir etkiye sahiptir diyebiliriz. Bundan dolayı da kozmetik sektöründe sıklıkla tercih edilir.

Kozmetik ürünlerinin üretiminde çok önemli bir yere sahip olan ozon yağının, cildi temizleyici ve güneş kremi olarak fayda sağlayıcı özellikleri vardır. Ayrıca doğal içeriği sayesinde her yaştan insan için kullanıma uygundur.

Ozon Yağı Kullanım Alanları

Diğer bir yandan ozon yağı sağlık sektörü için de çok büyük önem taşımaktadır. Vücudun birçok farklı bölgesi için son derece yararlıdır. Üşütme gibi hastalıkların tedavisinden kas ağrılarının iyileştirilmesine kadar çoğu alanda rahatlıkla kullanılabilir. Hatta haftada birkaç gün saç bakımı rutinine bile dahil edilebilir.

Ozon Yağı Ne işe Yarar?



Birçok insan tarafından güvenle tercih edilen bu ürün, “Ozon yağı faydaları nelerdir?” ve “Ozon yağı ne işe yarar?” sorularını da akıllara getirir. Doğal bir ürün olan ozon yağının, insan sağlığı üzerinde çeşitli pozitif etkilere sahip olduğu yapılan klinik deneyler sonucunda kanıtlanmıştır.
Ozon Yağı Ne İşe Yarar
Bu yağın cilt üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı sıklıkla ciltteki yaralı bölgelerde bile kullanılmaktadır. Ürünü doğrudan sorunlu bölge üzerinde kullanarak etkili sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Daha çok cilt problemlerini ortadan kaldırmak için tercih edilen bu yağ, ilaç yapımı için de kullanılmaktadır. Ozon yağı faydaları ise tümüyle şu şekilde sıralanabilir:

• Ayak mantarı gibi problemleri iyileştirmek için kullanılır.
• Vücutta ve ciltte oluşan kızarık, şişlik gibi kötü görüntülerin yatıştırılmasını sağlar.
• Sedef hastalığı ve benzeri deri hastalıklarının tedavisi için kullanılır.
• Sinek, böcek gibi ısırıkların sebep olduğu ciltte yanma ve ciltte şişkinlik gibi problemleri azaltmak için kullanılır.
• Kötü kokuların oluşmasına engel olduğu için doğal içerikli bir deodorant işlevi görür.
• Yatalak hastalarda hareketsizlikten dolayı oluşabilen yatak yaralarına iyi gelir ve iyileştirir.
• Saçta oluşan kepekleri engeller ve saçların parlaklık kazanmasını sağlar.
• Cilde uygulandığında rahatlık hissi vererek yorgunluğu alır.
• Bebekler için pişik ve isilik kremi olarak kullanılabilir.
• Ağızda oluşan yara ve uçuk gibi sorunların tedavisinde etki gösterir.
• Kas ve kemik ağrılarını dindirmek için etkilidir. Ayrıca kas yırtılması gibi ciddi yaralanmalarda da fayda sağlamaktadır.
• Göğüs ağrısı ve öksürük gibi durumlarda göğse masaj yaparak kullanılabilir.

Tüm bu sağlık sorunlarında ve daha birçok farklı rahatsızlıkta ozon yağı etkili bir çözüm sunar. Tamamen doğal içeriğinden dolayı da kendiniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Zeytinyağı Nasıl Ozonlaştırılır?



Ozon yağı tarihte ilk kez tüberküloz hastalığının tedavisi için kullanılmıştır ve sonra insan sağlığı üzerinde olumlu etkisi fark edildiği için formülü geliştirilmeye başlanmıştır. Bu yağ tamamen doğal bir süreçten geçirilerek elde edilmektedir. Ozonlaştırma işleminin uygulanması için soğuk sıkım sızma zeytinyağı tercih edilmektedir.
Zeytin Yağı Nasıl Ozonlaştırılır?
Sızma zeytinyağının içerisine yavaş ve özenli bir şekilde baloncuklar halinde ozon enjekte edilir. Ozon, uçucu bir gaz olduğu için saklanması için kaliteli zeytinyağı kullanılmalıdır; aksi takdirde saklanması hiçbir işe yaramaz. Bu yüzden ozon yağı satın almadan önce mutlaka kaliteli olup olmadığına dikkat etmenizde fayda vardır.

Pharmaozon Ozonical Ozon Yağı 100 ML
Balmozon Ozon Yağı 250 ML
Balmozon Ozon Yağı 30 ML

Ozon Yağı Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?



Şifalı ve doğal bir ilaç olan ozon yağı, cilt bakımı yapmak için de çokça tercih edilmektedir. Nemlendirici ve antioksidan özelliğe sahip olan ürün, sivilce gibi cilt problemlerine fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda cilt hücrelerinin çok daha hızlı bir şekilde yenilenmesine yardımcı olan yağ, zamanla ciltte ve deride oluşan yaşlanma etkilerini de yok eder.



Ozon yağı günlük bakım rutininde yanınızda mutlaka bulundurulması gereken ürünlerdendir. Özellikle nemini kaybetmiş kuru ciltlerde oldukça önemli bir etki göstermektedir. Her gece cildinizi bol suyla yıkadıktan sonra ozon yağını, yuvarlak hareketlerle masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz.

Diğer taraftan ozon yağını gözeneklerinizde biriken yağ ve kirleri temizlemek için de kullanabilirsiniz. Tıpkı normal makyaj temizleyiciler gibi bu yağı bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürdükten sonra bol suyla durulayarak makyajınızı temizleyebilirsiniz.

Ozon yağı karın bölgenizde ve bacaklarınızda oluşan selülit ve çatlakların bakımı için de rahatlıkla kullanılabilir. Portakal görünümüne sahip bölgelere sert şekilde masaj yaparak kan dolaşımının hızlandırmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kısa süre içerisinde selülit ve çatlak görünümünde büyük bir azalma görülür.Yazın güneşin neden olabileceği yanıklar ve cilt lekelerinin iyileştirilmesini sağlar.
Ozon Yağı
Doğal içeriği ve sağlığınız üzerindeki faydaları ile doğal bir ilaç olan ozon yağlarını, %100 güvenli ödeme yöntemi ile Nar Ecza’dan tek tıkla satın alabilirsiniz. Aklınızdaki tüm soruları sorabileceğiniz ve detaylı bilgi alabileceğiniz müşteri hizmetlerimizi çalışma saatleri içerisinde dilediğiniz zaman arayabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.