Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Kepek nedir? Kepek nasıl geçer?
06.03.2020

Kepek nedir? Kepek nasıl geçer?

Saçımızda karşılaştığımız birçok saç probleminden birisi de kepeklenme sorunudur. Saçın kepeklenmesi karşılaşılan en genel saç sorundan birisidir. Peki,kepek nedir? Kepek nasıl geçer?

 

Genel bir sorun olması sebebi ile birçok insanın merak ettiği konulardan birisi. Diğer sorunlardan farklı olarak kepek sorunu dışarıdan rahatlıkla fark edilebilen ve birçoğumuzu rahatsız eden bir sorundur. Hal böyle olunca kepek nasıl geçer? Sorusu en sık rastladığımız sorulardan biri oluyor.

Kepek nasıl geçer sorusundan önce kepek nedir konusunu ele alalım;

 

Kepek nedir?

 

Kepek

Kafa derisinde meydana gelen, ölü deri hücrelerinin koparak birbirine yapışması sonucu bloklar meydana getirmesiyle oluşan pul şeklinde deri döküntüsüne verilen isimdir. Kepek bulaşıcı bir sağlık sorunu değildir. Ancak görsel anlamda kötü bir durum sergilediğinden insanlara itici gelmektedir.Saçtaki kepeklenme saçın temizliği ile doğrudan ilgili olmasa bile uzun aralıklarla saçın yıkanması durumunda görsel olarak daha fazla ortaya çıkacağından çevrenizdeki insanlar tarafından yadırganan bir durumdur.

 

Kepek Bir Saç Derisi Sorunudur

 

Kepek saç üzerinde görünen bir yapıda olduğundan saçlarla ilgili bir sorun olarak bilinse de aslında tamamen saç derimizle alakalı bir sorundur. Deriden kopan pulcuklar saç üzerine yerleştiğinden bakıldığında saçlara ait bir problemmiş izlenimini vermektedir. Ortaya çıkan görüntü çok rahatsız edici ve itici bir durum meydana getirmektedir. Birçok kişiyi rahatsız eden durum da budur. Bunun dışında döküntülerin birikiminden kaynaklanan kaşıntılar dışında kepeğin fiziksel bir rahatsızlık verdiği görülmemektedir.

 

Kepek neden oluşur?

 

Kepek Neden Oluşur

Kepeğin kesin olarak nedeni belli değildir. Kepeğin direkt sebebi olmasa da dolaylı olarak arttıran birçok sebep gösterilebilir.

Saçların belirli sıklıkta yıkanmaması, saç yıkamada kullanılan ürünlerin kalitesi, şampuan kullanımından sonra durulamanın iyi yapılmaması, suyun aşırı kireçli olması, egzamasedef benzeri hastalıklar, vitamin eksikliği ve yanlış beslenme, saç bakım ürünlerinin sık ve fazla miktarda kullanılması gibi nedenler gösterilebilir.

Saçların çok sık yıkanması da her ne kadar temizlik konusunda sizi rahatlatsa da saç derisindeki koruyucu tabakayı incelteceğinden zamanla deride kuruluğa bağlı döküntüye yol açmaktadır. Bu da kepek oluşumunu hızlandıran bir durumu ortaya çıkartır.

 

Kepek nasıl geçer?

 

Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte kullanacağınız bazı ürünler kepek sorununu durdurabilir. Kepek neden oluşur konumuzda bahsettiğimiz nedenlerden bir veya bir kaçı tekrar ettiğinde kepek sorunu tekrar başlayabilir. Bu nedenle burada saydığımız önerilere dikkat ederek kepek sorunu olmadan yaşamanız mümkün.

 

1-Saçınıza Uygun Şampuan Kullanın

 

Her insanın cilt yapısı birbirine gör farklılık gösterebilir. Bir arkadaşınızın tavsiye ettiği şampuan sizin saçlarınızda kepeğe yol açabilir. En doğru seçimi deneyerek kendiniz yapabilirsiniz. Ancak burada önemli olan bir kez deneyip sora başka şampuan geçmemektir. Çok sık şampuan değiştirmek kafa derinizin doğal savunma mekanizmasını yıpratarak kepek oluşmasına neden olabilir.

Size tavsiye olarak Ceradolin şampuan ve Pirdolin şampuan çeşitlerimizi önerebiliriz. Bu şampuanları sıralı olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede saçlı bölgelerdeki alışkanlığı önlemek ve tam bir tedavi sağlamak mümkün olacaktır.

 

2-Saç Bakım Ürünlerine Dikkat Edin

 

Kullandığınız saç bakım ürünleri varsa bunları çok sık ve fazla miktarlarda kullanmamanızı öneririz.  Saçınızın uzunluğuna göre uygun miktarda saç bakım ürünü kullanmanız hem saçlarınız hem de saç deriniz bakımından yerinde olacaktır. Jöle veya saç şekillendirici ürünler kullanıyorsanız bunları da dediğimiz gibi saç miktarınıza göre uygun oranda kullanınız.

Ürünlerimiz içerisinde yer alan DS Laboratories Revita Styling Spritz gibi bir saç şekillendirici ile saçlarınızı yıpratmadan ve kafa derinize zarar vermeden saçlarınıza şekilli bir görünüm kazandırabilirsiniz.

3-Tedavi Edici Şampuanlar Deneyin

Yoğun kepek sorunu ile baş etmek için sıradan şampuanlar çözüm olmayabilir. Bu gibi durumlarda profesyonel çözüm üretecek ürünler kullanmanız gerekebilir. Kepek şampuanları içeriğindeki maddeler ile saç derinizi temizler, bakımını yapar. Vichy Dercos Anti Pel kepek bakım şampuanı ile kepekli saçlarınıza kolayca veda edebilirsiniz. Bu ürünün kuru saçlar, hassas - kaşıntılı saçlar ve yağlı saçlar olmak üzere faklı seçenekleri mevut. Saç yapınıza göre size uygun olan ürünümüzü seçerek kepek sorununa veda edebilirsiniz.

Ürünleri düzenli kullandığınızda kepekten kurtulmuş saçlarınızın keyfini yaşayabilirsiniz.

 

4-Kepek Karşıtı Serumları Deneyin

 

Kepek sorununuz normal kepek şampuanları ile çözülemeyecek şekilde fazla ise o zaman yardımcı olarak bakım serumlarından faydalanabilirsiniz. Serumlar cilde doğrudan uygulandığından hızlı bir etki sağlar. Saç derisindeki sorunlar ile anında savaşır ve kısa sürede kepek sorununuzdan kurtulmanıza yardımcı olur. Kerastase Specifique Kepek Karşıtı Yoğun Kür Serumtavsiye edebileceğimiz bir ürün. Yoğun kepek sorunlarınıza çözüm üretebilecek yapıda şikâyetlerinizi kısa süre içerisinde azaltacak özellikte bir ürün.

 

5-Stresten uzak durmaya çalışın

 

Stres, günümüzün insanlar üzerinde en fazla etkisi olan hastalık nedenlerinden birisi. Birçok hastalık stres kaynaklı olabiliyor. Tabi saçlarımızda stresten etkileniyor. Aslında sorun saçımızdan çok cildimizin stresten etkileniyor olması. Cildimiz strese tepki veriyor mutlaka. Kaşıntı, deri döküntüsü gibi tepkilerden kafa derimizde nasibini alıyor.

 

6-Doğru beslenme

 

Deoğru Beslenme

Beslenme tüm vücudumuz gibi derimizi de etkiliyor. Saç derisi de bazı vitamin ve mineral eksikliklerinde alarm verebilir. Bunu bize kaşınarak, kepeklenerek bildirir. Beslenmemiz her zaman dengeli olmalı. Bu tüm bedenimiz için gerekli bir durum. Omega 3 içeren gıdalar ve probiyotikler saç sorunlarımız için faydası tartışılmaz gıdalardır. Bu besinleri gıdalardan doğrudan alabileceğiniz gibi dışarıdan takviye olarak da alabilirsiniz. Ocean Omega 3 QH Balık Yağı &Ubiquinol bu konuda önereceğimiz bir ürünümüz. Bu ürün ile omega3 yağ asitleri eksikliğinizi giderebilir sağlıklı bir saç ve cilt yapısına sahip olabilirsiniz. NBL Probiotic D3drop ile de probiyotik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

FastFood ve ambalajlı ürünler içerdikleri kimyasallar nedeni ile vücudumuzda birçok soruna sebebiyet verdikleri gibi saç derimizde de benzer sorunlara yol açabilirler. Kepek de bunlardan birisidir. Sağlıklı beslenme saçlarımız için de büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle özellikle FastFood tarzı beslenme, cips benzeri ürünleri tüketme alışkanlıklarından vaz geçmeliyiz. Bakliyat, yumurta, ceviz ve balık tüketimi tüm bedenimize ve saçlarımıza iyi gelecek besinlerdendir.

 

Kepek Çözülemeyecek Sorun Değil

 

Vücudumuz pek çok soruna karşı tepki verir. İyi olanlar için iyi tepkiler kötü durumlarla karşılaştığımızda ise kötü tepkiler verebilir. İyi tepkiler olarak sağlıklı saçlar, parlak pürüzsüz bir cilt, sağlıklı göz yapısı ve kendimizi zinde hissetme gibi durumları sayabiliriz. Ancak yaptığımız yanlış beslenme, yanlış ürün kullanımı, aşırı ilaç kullanımı, sigara ve alkol kullanımındaki aşırılıklar vücudumuzda alerjiden kansere birçok sorun meydana getirebilir.

Bu sorunlardan en hafifi olan kepek sorunu ise kişinin kendisini kötü hissetmesine neden olabilir. Ancak kepek sorunu başka bir rahatsızlığın habercisi olmadıktan sora çok fazla dert edilecek bir sorun değildir. Tedavisi oldukça kolay, bazen sadece biraz sabır gerektiren bir rahatsızlıktır.

En baştan anlattığımız gibi kepek nedir? Kepek nasıl geçer? Soruları hep aklımızı kurcalasa da çözüm yolları bulunan ve sağlık sistemimizi doğrudan etkileyen bir sorun değildir. Verdiğimiz açıklamaları incelediğinizde siz de bunun pek zor olmadığını anlamışsınızdır. Bu nedenle fazla sorun etmeden çözümler üzerinde durmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.